Saunas Zlati klub Tivoli

The Saunas Zlati Klub in Tivoli Park represents a green oasis of relaxation and a shift away from Ljubljana city life. The interior was completely renovated in 2018, including construction works, mechanical installations, electrical installations and the interior design. The team of the Prostornina office took care of designing the reception area, reception desk, changing rooms, café and resting areas.

Saunas are a place of peace and rest. The main guideline in interior design was an idea, that the visitor should leave their worries outside when entering through the front door. The boundary between the outdoor and indoor space is the reception area, in which the central element is an illuminated green wall that stands out behind the reception desk. The wall is made of sandblasted glass, which creates the appearance of a steam curtain, from which tropical plants are peeking through.

Wellness interior design
Facility type: Public facilities
Client: Sauna Zlati klub Tivoli
Location: Ljubljana, Slovenia
Year: 2018
Surface area: 250 m2
Photographer: Janez Marol
Interior design: Nina Galič inter. arch., Nina Bohte dipl. diz., Ana Jerše univ. dipl. inž. arh.

  • Save

The reception desk and the counter of the bar are designed as one so that it connects both rooms. This makes it easier to move from one part to another and one employee can take on both work tasks. At the end of the counter in the bar, there is a drinking fountain that is accessible to all visitors.

  • Save

The changing rooms are designed with privacy in mind and with intimate illumination. Round mirrors, footstools and lights create a feeling of softness and comfort and connect the small area between the cabinets into a welcoming space. The resting area is hidden behind the curtains and moved to a more peaceful part of the properties.

  • Save
  • Save

The elegant look of the saunas is created using ceramics, technical stone in the pattern of Bianco Carrara marble, wood and gold metal details of the interior design. The plants add a touch of freshness and nature.

Contractors

Electro installations: P​ROJEKTIVA Damjan Mršič s.p.
Mechanical installations: ​MP inženiring
Main contractor: ​LESNINA inženiring d.d.

Copy link
Powered by Social Snap