5 korakov za uspešen projekt notranje opreme

Uspešen projekt notranje opreme se začne z izbiro pravega biroja za notranje oblikovanje. Pomembno je, da se z osebo, ki bo vodila vaš projekt, ujamete in dobro razumete. Da bo notranji oblikovalec lahko ustvaril vaš sanjski dom ali poslovne prostore, mora razumeti in upoštevati vaše želje, navade in potrebe.

  • Save

Za najboljši rezultat projekta notranje opreme priporočamo, da se z notranjim oblikovalcem povežete že v zelo zgodnji fazi načrtovanja. To je lahko že pri sami idejni zasnovi novogradnje, ali pa takoj, ko se odločite za prenovo objekta oziroma prostora. Sodelovanje arhitektov in notranjih oblikovalcev v fazi načrtovanja gradnje ali prenove objekta je ključno. Povezava različnih znanj in pogledov lahko pripomore k bolj funkcionalni tlorisni zasnovi ter optimalni rabi prostorov. Arhitekt vam bo pomagal pri umestitvi objekta na zemljišče, načrtovanju zunanjega izgleda zgradbe ter osnovni razporeditvi prostorov. Notranji oblikovalec pa se bo posvetil detajlom in interier prilagodil glede na vaše želje in potrebe.

V biroju Prostornina na oblikovanje prostora gledamo celostno, kot dobro strukturiran kreativen proces, ki je prilagojen naročniku. V ospredje postavljamo vaše potrebe, želje in bivanjske navade. Ključ dobrega interierja je ujeti pravo razmerje med funkcionalnostjo in stilom, ki ustreza vašemu življenju.

  • Save

SPOZNAVANJE NAROČNIKA

Projekt notranje opreme se začne s spoznavanjem ekipe Prostornina  in naročnika. Vaše želje bolje spoznamo skozi vnaprej pripravljen vprašalnik, ki nam da vpogled v ključne parametre, potrebne za začetek projekta. Vprašalniku sledi prvi razgovor, kjer se pogovorimo o načinu dela in komunikacije, vaših željah in navadah ter okvirnih razpoložljivih sredstvih. Posredujete nam tudi fotografije obstoječega stanja ter osnovni tloris objekta in obravnavanih prostorov. Naš ustaljen delovni proces in faze projektiranja vam predstavimo v obliki časovnice.

  • Save

FAZA IDEJNE ZASNOVE ALI IDZ

Projektiranje se začne s procesom idejne zasnove, kjer vam predstavimo 2 idejna predloga. Opravimo natančno meritev prostorov oziroma objekta, pripravimo 2 izrisa nove tlorisne razporeditve ter osnovni izris mikrolokacij za stojne in elektro inštalacije. Rdečo nit oblikovanja vaših novih prostorov vam predstavimo na sestanku v obliki mape referenčnih slik. Skupaj zastavimo glavne oblikovne smernice in poskrbimo za preplet subtilnih elementov, ki jih poudarjamo s trenutnimi trendi.

  • Save

FAZA 3D IZRISOV

Svoj novi prostor prvič začutite ob predstavitvi 3D izrisov. Na tej stopnji projekta izdelamo tudi osnovne 2D poglede na stene in skupaj izberemo osnovni nabor materialov, ki je potreben za izdelavo 3D vizualizacije prostora. Na predstavitvenem sestanku pogledamo 3D model in fotorealistično upodobitev prostora. Pogovorimo se o morebitnih vprašanjih in spremembah, ki bi načrtovan interier lahko še dodatno približali vašim željam in viziji.

Seaside apartment, Apartment interior design
  • Save

FAZA PROJEKT ZA IZVEDBO ALI PZI

Faza tehničnega dela projektiranja notranje opreme je sestavljena iz več korakov. V tej stopnji izdelamo detajlne načrte. Pripravimo 2D izrise in poglede na stene ter tehnični izris mikrolokacij za elektro in strojne inštalacije. Izberemo materiale in talne obloge, določimo spuščeni strop, stenske obloge in tapete. Izdelamo tehnične načrte za vse materialne komponente, kot so les, kamen, kovina in steklo. Izberemo tudi pohištvo, opremo in luči ter izdelamo načrt za razsvetljavo. Z vami se veliko posvetujemo tudi glede funkcionalnosti, navad in porabe sredstev. Skupaj obiščemo razstavne salone proizvajalcev materialov, talnih in stenskih oblog ter notranje opreme. Za vas pripravimo detajlne načrte v tiskani obliki ter popis kosovnega pohištva. S tem vam prihranimo čas ter nudimo podporo pri izboru glavnih gradnikov vašega doma ali poslovnih prostorov.

  • Save

IZVEDBA

V oporo smo vam tudi pri komunikaciji in pregledu načrtov z izvajalci ter usklajevanju dela na objektu. Odvisno od izbrane ponudbe projekta notranje opreme, lahko za vas pridobimo tudi ponudbe različnih izvajalcev. Svetujemo in priporočamo vam izvajalce s katerimi redno sodelujemo in imamo z njimi dobre izkušnje.

Family Tree, House interior design
  • Save

Po končanih delih prostor slavnostno otvorimo. Najlepši del vsakega projekta je videti, kako prostor zaživi.

Preberite tudi blog o poklicu notranjega oblikovalca.

  • Save

More from our blog

Copy link
Powered by Social Snap