Petrol

Opremljanje poslovnih prostorov večjih podjetij je svojevrsten izziv tako za izvajalce kot tudi za zaposlene v podjetju. Delovni procesi dandanes potrebujejo povezano zasnovo delovnih prostorov. Ekipa biroja Prostornina je za IT oddelek podjetja Petrol zasnovala sodoben poslovni prostor, katerega posebnost sta krožni tloris in sistem "open office". Inovativen pristop k projektiranju interierja je bil nagrajen z Big See Interior Design Award 2018.

Vsakodnevni delovni procesi v podjetju se odvijajo v odprtem in svetlem prostoru, ki je zasnovan po konceptu “open office”. Takšna zasnova pisarn krepi sodelovanje med sodelavci in omogoča boljši prenos informacij med različnimi ekipami. Med delovnimi otoki so samostoječi pregradni paneli iz filca, ki zaposlenim nudijo več zasebnosti. Tla so obložena s tapison ploščami. Paneli iz filca in talna obloga tako služita kot absorberji zvoka in skrbita, da hrup v velikem odprtem prostoru ne postane moteč za zaposlene. Za interne sestanke in telefonske pogovore so bile zasnovane 4 manjše govorilnice, ki so opremljene s polnilnim USB priključkom in mrežo, preko katere se lahko zaposleni povežejo s centralnim sistemom.

Notranja arhitektura poslovnih prostorov
Tip objekta: Javni objekt
Naročnik: Petrol
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Leto: 2017
Velikost prostorov: 360 m2
Fotograf: Matic Eržen
Notranje oblikovanje: Nina Galič inter. arch., Nina Bohte dipl. diz.

  • Save

In order to provide employees with a more relaxed and quality work environment, the interior designers on the first floor designed an area for socialising. This open space provides a kitchen, dining area and entertainment area with a billiard table. Employees can attach new ideas and ideas that arise during relaxation and fun to the bulletin board.

  • Save

Koncept krožnega tlorisa se nadaljuje še v prostor namenjen delavnicam in manjšim sestankom. V sobi so trikotne mize, ki se jih glede na potrebo skupine lahko sestavi v manjše delovne otoke ali daljše povezane strukture. Tla so sestavljena iz plošč različnih barv in oblik, ki spodbujajo inovativnost in kreativno razmišljanje.

  • Save
  • Save

The most interesting floor space is the lecture hall. It is fully covered in the artificial grass. Comfortable and relaxing seats, where employees can listen to lectures are also covered in artificial grass. The space is an oasis for relaxation but at the same time, the floor covering assures good acoustics in the room.

  • Save

Izvajalci

Strojne instalacije: Biro Petkovski d.o.o.
Svetila: Intra Lighting d.o.o.

Copy link
Powered by Social Snap