Studio gibanja

70m2 velik prostor z velikimi okni na zunanji fasadi poslovne stavbe v Medvodah, so arhitektke biroja Prostornina spretno razdelile na program, ki se bo v prostoru odvijal. Objekt zajema recepcijski prostor s čakalnico, terapevtsko sobo, pisarno, servisne prostore in prostor za skupinske vadbe.

Notranja arhitektura športno-zdravstvenega objekta
Tip objekta: Javni objekt
Naročnik: Zasebni naročnik
Lokacija: Medvode, Slovenia
Leto: v fazi prenove
Velikost prostorov: 70 m2
3D vizualizacija: Miha Janež, DUAVIZ
Notranje oblikovanje: Nina Galič inter. arch., Ana Jerše univ. dipl. inž. arh., Živa Lutman MFA Design, Tjaša Gerdej dipl. diz.

  • Save

Main components of the space are plywood, coloured wall coverings and blue details that create a coherent interior design story. The space is innovative and tells the client’s story.

  • Save

Ob vstopu v studio obiskovalca najprej pozdravi recepcijski prostor s pultom kot glavnim elementom. Oblečen je v naravne materiale in je mehkih oblik, ki se tematsko nadaljujejo skozi celoten prostor. Tu je umeščen tudi prilagodljiv predelni element, ki na inovativen način služi za odlaganje obutve in oblačil.

Programske poti so arhitektke zasnovale tako, da vsak prostor deluje kot enota zase. Stičišče teh poti pa se vedno prepleta v recepciji, kjer se skrbi, da program poteka nemoteno.

Vadbeni prostor je mehak in svetel. Igrivost je dodana z inovativnim shranjevalnim elementom, kjer so predvidena mesta za športne rekvizite. Stena z ogledalom prostor poveča in vadečim pomaga pri pravilni izvedbi vaj. Perforacijo iz prostora recepcije so v tem delu nadgradili kot odlagališče za rekvizite. Zasebnost v prostoru je omogočena z veliko, težko zaveso, ki vpija zvok. Z njo uporabniki funkcionalno in vizualno menjajo dinamiko v prostoru.

Copy link
Powered by Social Snap